Intryguje mnie tylko skąd oni wzięłi cenę 70000 za O2 1.4TSI kombi
Z cennika bez uwzględniania rabatów (wersja Ambiente) lub z uwzględnieniem rabatów wersja Elegance - nie wiem jaka była w teście i czy były same kombiaki porównywane.
Dokładnie, nawet gdziej w ramce obok jest wyjaśnione że brali ceny katalogowe nie uwzględniając rabatów/upustów dodatkowo jest tekst w stylu "Skoda już nie taka tania" :roll:
jedyne słuszne ale w samym teście za wiele nie napisali takie tam blablanie, octa wygrała bo jest zajeb.ście pojemna a przy tym jakoś i komfort taki sam jak u brata golfa.
przy tym jakoś i komfort taki sam jak u brata golfa.
Nie rozumiem dlaczego forujesz golfa kombi. Osobiście stwierdziłbym, że Golf kombi jakością i komfortem nadąża ledwie za Octavią II.
A tak z innej półki trochę. Czemu 2.0TDI-CR 143KM i 110KM montowane w Golfie VI nie są montowane w Octavii II FL? Odpowiedź jest bardzo prosta - sprzedaż golfa spadła by o 50%.
Może odpowiedzią na cenę Golfa kombi jest to że jest on na bazie G5 i jest produkowany w Meksyku. Nie mam pojęcia jak wygląda cena G6 ale coś mi się wydaje że nie będzie już tak różowo.
Nie rozumiem dlaczego forujesz golfa kombi. Osobiście stwierdziłbym, że Golf kombi jakością i komfortem nadąża ledwie za Octavią II.
przecież to są takie same auta
Niby tak - ale ten Golf jakoś biednie przy Octavi wygląda.
Nie mówię o technice ale o ogólnym wrażeniu - w środku bida z nędzą - a na lepszą wersję do produkcji to 3 miechy trzeba czekać (Made in Mexico) 8)
Niby tak - ale ten Golf jakoś biednie przy Octavi wygląda.
Nie tylko Golf tak wyglada, Passat też :twisted:
Byłem dzis w salonie VW bo chciałem obejrzec Sirocco, ale przy okazji wsiadłem do Passata. Kurcze za chorobe nie kupiłbym tego auta - wnętrze w porówaniu z O II zalatuje tandetą. Pomijam już takie kwiatki jak centralny podłokietnik którego nie da się regulować w poziomie, ale Passat ma groszej jakosci tworzywa z których wykonano deske i boczki drzwiowe :shock: . No i w beżowej tonacji (w takim siedziałem) w nie wyglądaja one za ciekawie. Napawdę O II sprawia wewnątrz dużo lepsze wrażenie.
Niestety ale nie przesadzam
Takie własnie są moje odczucia po zajeciu miejsca w kabinie Passata.
Ja nie wiem, która to wersja czy podwersja Passata była, ale gdy zobaczyłem po raz pierwszy niebieskie(granatowe) zegary i czerwone wskazówki (z zewnątrz, konkretnie siedząc w autobusie), to mi się to strasznie spodobało.
Ale później jechałem Passatem-taksówką, i stwierdziłem, że chyba by mnie strasznie bolała głowa i oczy od takich zegarów.
Komentarz